Jeugd – Naar school of aan het werk!

Wij zien het als een uitdaging jongeren en jong volwassenen te stimuleren in hun zoektocht, zodat ze met (zelf)vertrouwen zaken aan pakken en weer (opnieuw) vorm geven aan hun toekomst. Jongeren krijgen de kans om een eigen netwerk op te bouwen waar hij/of zij op terug kunnen vallen wanneer dat nodig mocht zijn. Het vangnet van professionele hulp is wat ons betreft altijd van tijdelijke aard. Zo kort mogelijk maar zo lang als dat nodig is.

Tijdens de trajecten van Zelfwerkt maken onze zelfstandige coaches gebruik van verschillende werkvormen en technieken. Ieder met een eigen expertise en met oog voor achtergrond, leeftijd en systeem rondom de jongeren. Zij sturen aan op zelfinzicht. De jongeren worden uitgedaagd betekenis te geven aan hun eigen leven (en gedrag) en aandacht te hebben voor zijn/haar omgeving. Wij creëren mogelijkheden om een gedragsverandering plaats te laten vinden én vaardigheden te vergroten. Dit draagt bij aan een gezond dagritme wat bestaat uit school, stage, werk en ontspanning en verkleint de kans op eventuele terugval op latere leeftijd!

Dankzij de inzet van Zelfwerkt worden jongeren in een kwetsbare positie op weg geholpen zodat ze uiteindelijk zo zelfstandig mogelijk kunnen participeren in de samenleving. De coaches staan niet alleen klaar voor de jongere maar ook voor zijn/haar omgeving.  Wij werken hierin altijd intensief samen met andere disciplines en organisaties binnen ons netwerk.

Wilt u meer weten over dit onderwerp, neem dan contact met Zelfwerkt op.